top of page

Inspiration: What to see - Where to go Steder vi ELSKER i Larnaca - Cypern 🌴🇨🇾 Del. 1

Opdateret: 20. jan. 2023

Rejser Skaber Gode Minder - Hr. H.C. Andersen sagde det selv. Sidder du allerede nu og drømmer om endeløse dage, sand imellem tæerne, lune nætter under sydens sol og nye oplevelser sammen med DEM du holder allermest af.... Har tankerne om " Hvad skal vi egentligt i sommerferien....?!" kørt i tomgang sammen med dagens indtag af kaffe...?!

Jamen - så vil jeg her komme med et forslag - altså gøre lidt "Perfekt til sommer" reklame for Afrodite's smukke - smukke kærligheds Ø - C Y P E R N


K U L T U R

Afrodite bliver dyrket over hele Cypern. I følge græsk mytologi er Hun skønhedens og kærlighedens Gudinde. Hun nævnes også at være en af de ældste Gudinder. Afrodite's særlige tilknytning til Cypern tager udgangspunkt i Myten, der fortæller at hun blev født i havet af DET skum, der dannedes på vandet, da "Uranos" blev kastrerede af en vred Kronos og hans lem ramte havet. Hun blev efterfølgende ført over havet til Cypern, hvor hun gik i land.


R O M A N T I K

Jeg ved godt - jeg har nævnt - Athens Avenue - et utal af gange før...! MEN.... Her kan du mærke den sydeuropæiske puls og Larnacas langsomme bankende hjerte. De høje slanke palmer, der står på begge sider af promenaden, blev plantet helt tilbage i 1920'erne og de får passagen til at emme af romantik.

I små kiosker og opstillede boder kan du nyde alt fra regnbuefarvet sluch ice - grillede majskolber - alverdens tørret frugt og nødder og få stillet tørsten i Iced Coffee - milkshakes - friskpressede juice og kolde øl.

På den modsatte side af promenaden ligger de store internationale brands som KFC - PizzaHut - Mc. Donalds side om side og lokker med deres udvalg af friturestegte delikatesser.


SØGER DU derimod en fornøjelses runde i ballongyngen for alle sanserne. Inviteres du hermed på en "Where to go - steder vi ELSKER i Larnaca." Du er hermed også garanteret en nyde fuld mavepine.

StoArtos bageri - ER store seje surdejsbrød - klassiske cypriotiske specialiteter - sirligt pyntede kager og kaffe i SÆRKLASSE. Vores ABSOLUTTE favorit sted...!

Betjeningen er i TOP og indehaveren Pavlos elsker at snakke og dele gerne smagsprøver ud.

Mens du sidder og sluger den ene delikatesse efter den anden - kan du godt finde din Bucket list frem og sætte et ✅ ud for Church Of Agios Lazaros.


Merinque Konditori og Café - MINE tænder løber helt i vand ved tanken om Ali's smørbagte croissanter - dekorative konditorkager og fløjlsblød italienske is.

Indehaveren Ali er en snakkesalig og lun ældre Herre med en spændende baggrund.

Han en fantastisk Story Teller og imens han, med en legende lethed, tryllebinder dig med historier fra hans hjemlande, vil du uden at bemærke det, tømme de smukke tallerkner med de endnu smukkere konditorkager.


Du skal ikke langt fra Athens Avenue før Larnaca viser sig fra en anden og idyllisk side.

At "Gå På Opdagelse" i Larnacas små hyggelige gader og charmerende gyder. Er fantastisk - i hvert fald, hvis du ligesom jeg er til falds for PATINA. Du kan trygt Slippe din indre Indiana Jones løs og lad dig lokke af mystikken.

Bare rolig.... Larnaca er på størrelse med Silkeborg - Så helt væk bliver du aldrig.


Gyr Evontas Elada Kebab House - Er kyllinge og svineSouvlakia stegt til P E R F E K T I O N....

Stemningen hjemlig og betjeningen er munter. Menukortet findes KUN på græsk - MEN -fortvivl IKKE - har de været så flinke, at isætte billeder - så kan du bare pege.... Lige meget, hvad du peger på - SÅ vil DU ikke BLIVE skuffet.... Trust Me


Sunday Fruit & Vegetables Market - ER et sandt ELDORADO for frugt og grøntsagselskere!

I små interimistiske boder møder du den Lokale landmand og hele hans familie. Store stakke af gigantiske vandmeloner - solmodne tomater i mange størrelser - grønne peberfrugter skinner om kap med solen. Duften af jordbær - kirsebær og søde blommer flyder sig selv i poser. Penge - DE tager kun imod kontanter...! skifter hurtigt hænder og inden længe ligger, der en regnbue, af lækkerier, i din taske og helt automatisk begynder din mave nu at rumle.


.......... DU SKAL DOG VÆRE OPMÆRKSOM PÅ AT ..........

Sunday Fruit & Vegetables Market er om L Ø R D A G E N.....!!!!



Restaurant Marzano - ER en ITALIENSK Perle, der summer af liv med en perlerække af velsmagende italienske specialiteter. Atmosfæren er vidunderlig - betjeningen er storsmilende og venlig. Deres Pizza'er er Sprøde med sprød på OG der VIL være KAMP om det sidste stykke...! OmHyggelig professionalisme som spaghetti Bolognese - Carbonara sender dig varm om Hjertet på en Gastronomisk rundrejse i Italien. Du slikker, MED GARANTI, tallerkenen for Du VIL bare have det sidste de himmelske dråber med.


Medbring en langærmet trøje - De har fuldblæs på airconditionanlægget og restauranten er meget KØLIG ☃️



V E L B E K O M M E.... Egentligt - var der faktisk SÅ meget MERE jeg også gerne ville have haft med.

MEN... Det MÅ du altså vente med til NÆSTE MANDAG - hvor What to see - Where to go Steder vi ELSKER i Larnaca - Cypern 🌴🇨🇾 Del. 2 UDKOMMER.


The Journey of Food is for the Soul


En STOR solskinsKrammer og mange ønsker til dig om en ganske fortrinlig uge. Helena Hjortshøj


Find & Følg os på:

Instagram @flipflops_and_rainbows

Facebook @flipflopsandrainbows

87 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

2 Comments


Kalimæra, ti kanis <3

Like
Guest
Mar 10, 2022
Replying to

Very Well - Thank You 🇩🇰🇨🇾


Like
bottom of page