top of page

🐢 Tossede Turister & De forsvundne Havskildpadder 🐢

Opdateret: 2. feb. 2023


Vi blev sat af bussen midt på en pløjemark. Vi mærker heden og solen, der brænder ned på os fra en skyfri himmel.


Vi kigger os spørgende omkring og undrer os over, hvorfor stoppede bussen lige her - For HVOR ER VI ...?


Heldigvis er vi godt forberedte og frem af tasken trækkes nu MOBILTELEFONEN. Det er mange meninger om mobiltelefoner - men de kan faktisk rede liv...!


Vi får fundet vores lokation på Google Maps. "Nå men Havet og Stranden er den vej" siger Aleta og peger. Hun er denne dags ekspeditionsleder på mission:

"H A V S K I L D P A D D E R."




Du tænker sikkert - HVEM ER ALETA ... ?


Aleta er en af mine skønne veninder. Vi kender hinanden fra Gjern, der ligger lidt udenfor Silkeborg. Hun har forladt det regnvåde efterårs Danmark for at besøge os på Cypern.




Vores vandring mod havet begynder og havde jeg på forhånd bare vidst...


Jeg skulle være terrængående, havde jeg valgt noget andet fortøj end mine udtrådte FlipFlops ...! Vi er ikke gået længe før jeg mærker, hvordan de skarver imellem tæerne og det bliver kun værre.


Jeg sakker længere og længere bagud - og det gør ondt for hvert skridt jeg tager.

Edward er heldigvis så sød, at følges med mig i skildpaddetempo - mens Aleta og Yasmin har tændt for turboen og ræser af sted.


Endelig kan vi se havet. Det er samtidig begyndt at blæse op. Vinden er dejlig velkommen og blæser med en lethed sveden af panden.


5,7 Km senere synker fødderne ned i det bløde sorte sand.


Aleta mener at vi helt bestemt har fortjent en is - en så udemærket idé Vi alle er med på andre er med på. Vi søger ind i skyggen på strandbaren og forkæler os selv med frit valg på hele is skiltet.


Derfra har vi en god udsigt over hele Caretta Beach. Vi spotter en enkelt Havskildpadde rede. Vi går hen og kigger, men der ser ikke ud til at være meget aktivitet i den.


Vi var måske alligevel lidt for optimistiske - Æglægning og Klækkeperioden for havskildpadderne på Cypern er i tidsrummet midt maj til midt august - men håbet er jo lysegrønt og med det i hjertet tog vi af sted alligevel.



Yasmin og jeg smider os på en strandstol, der ligger vi og daser, mens vi lystigt kværner løs på en pose saltede chips.


Aleta og Edward skifter til badetøj og med påmonteret maske og snorkel, kaster de sig velfornøjet i bølgerne. De kommer dog hurtigt op igen, da strømmen var stærk og de bare gyngede rundt, og bumpede ind i hinanden hele tiden.


Vi flyder alle lidt længere. Strandstolene på Caretta Beach er med topmadras og vi synker bare længere og længere ned i de bløde og komfortable liggestole.

LIVET ER SKØNT ...!



Solen er ved at gå ned. Ingen af os har overskud til, at gå de 5,7 Km tilbage til landevejen og håbe på at, der kommer en bus...



Så vi tager den nemme løsning og bestiller en taxa. På hele hjemturen underholder vi taxachaufføren med fortællinger fra dagens ekspedition.


Han ryster på hovedet og griner flere gange, og i hans øjne ses det tydeligt at, han tænker:

" TOSSEDE TURISTER "


TAK ...! For jeg endnu engang fik lov til, at tage dig med på endnu ét af vores cypriotiske eventyr ❤️🇨🇾🌴


Kærlige hilsner & SolskinsKnus

Helena


Følg med på Insta @flipflops_and_rainbows for mange flere eventyr flettet sammen med hverdagsMagi ✨🌿💫






64 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

2 opmerkingen


Birthe Hansen
Birthe Hansen
26 sep. 2022

Love it !!! Hvor er I skønne❤️

Like
peonia2
03 okt. 2022
Reageren op

TAK Kære Birthe 😘

Like
bottom of page