top of page

Til March Musik Blev Vores Dyner Blæst af - Greek Independence Day 🇨🇾🌴🇬🇷

Opdateret: 16. jan. 2023

L A R N A C A har hele ugen emmet af aktivitet. Midtbyen er blevet pyntet med flag - små podier og langs hele Athens Avenue er der opstillet forskellige boder, hvor du kan købe alt fra lyserød Candy Floss - grillede majskolber eller farvestrålende og larmende plastiklegetøj.

MEN.... På denne ellers så smukke forårsmorgen, hvor solen ENDELIGT er tilbage på Cypern. Havde vi ikke lige regnet med at, dynen ville blive blæst af os kl. 06:00 om morgenen til Marchmusik.


Dagen I dag er en F E S T D A G - der hvert år d. 25. marts mindes starten på Den Græske Uafhængighedskrig i 1821 - Grækenland havde været en del af Det Osmanniske rige siden 1453.

Denne nationale helligdag fejres med patriotiske taler, parader arrangeret af skoler, hvor eleverne marcherer med det græske og cypriotiske flag, mens de er klædt i de traditionelle skoleuniformer og nationaldragter.

Oprøret begyndte, da biskop Germanos af Patras rejste revolutionens flag over klosteret Ayia Lavra på Peloponnes og råbet. "Frihed eller død" blev revolutionens motto.

Den 25. marts falder altid i Fasten, hvor det i følge Den Græsk Ortodokse Tro, ikke er tilladt at indtage kød og fisk. Der er kun TO dage i fasten - PALMESØNDAG er den anden - hvor det tillades at spise fisk - OG i dag på Greek Independence Day 🇨🇾🌴🇬🇷 er måltidet mange folk nyder at spise: "BAKALIAROS som er dej stegt saltet torsk" og "SKORDALIA, der er en hvidløg og kartoffeldip."



En anden og meget VIGTIG DAG i den Ortodokse kalender er Bebudelsesfesten, der også fejres d. 25. marts. Det var på Denne dag Ærkeenglen Gabriel viste sig hos Jomfru Maria for at meddele hende, at hun var gravid med det guddommelige barn. og at hun skulle kalde ham JESUS.

Festlighederne foregik hele dagen lang og vi var med på sidelinjen. Vi stod lige midt i det dejlige varme solskin og hyggede os. De sidste 14 dage har CYPERN været SÅ kold og blæsende at, en dansk vinter ville ha' fået hedeslag.

Heldigvis er BÅDE sol og temperaturen tilbage fra ferie, og inden længe vil vi igen kunne danse til Middelhavets melodi på bare tæer.

OG..... NØJ - HVOR JEG GLÆDER MIG!


Af hjertet TAK for at du læste med ❤️

Kærlige hilsner med ønsker om en vidunderlig uge

Helena Hjortshøj


KIG ind forbi Instagram @flipflops_and_rainbows - OG få solskin på næsen - vi vil elske at have dig med ❤️



22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentit


bottom of page