top of page

Med Skumsprøjt og VindblæsteKnus fra Landkrabberne - der står til søs

Opdateret: 16. jan. 2023


Jeg har besluttet mig for, at lære at sejle og helst en Katamaran. Er det noget jeg har nogen former for erfaring med...? Altså at sejle...?


Næh....! Har jeg nogensinde sejlet...? Ikke andet end med Molslinjen fra Aarhus til Odden eller for 28 år siden i Australien. Hvor jeg på en 3 dages katamaran tur sejlede rundt i de smukke og idylliske Whitsunday Islands i hjertet af Great Barrier Reef.


Hvorfor tænker du måske...? Jah - hvorfor egentligt....? Den samtale har jeg også haft mig selv en del gange. Men... Jeg tror NOGET af forklaringen skal findes i min trang til eventyr.

Også drømmer jeg om at svæve henover havet og mærke den dejlige fornemmelse af vinden, der kærtegner mit ansigt og leger med mit hår, mens de glitrende bølgers blide bevægelser ruller mig ud på nye og enestående eventyr.


Ind imellem er det okay at flygte lidt fra virkeligheden og ind i en selvskabt verden af fantasi ikk'?



Nå... Men... Efter 3 måneders søgen og et utal af E-mails - fandt vi endelig en skipper med en certificering indenfor American Sailing Association og Katamaransejlads.

Vi var mildest talt ellevilde. Den spontane jubeldans var igen ved at gribe fat i mig, men den panik jeg så i øjnene på flokken omkring mig, fik mig til at stoppe.

I stedet for jublede vi, sammen, hele vejen ned i havnen, hvor han havde inviterede os til et opstartsmøde og en prøvesejlads.

Heldigvis sagde kemien bare: "Pling".




Undervisningsbåden er dog IKKE en katamaran - for de findes ikke på Cypern.

Hmmm - nå da da.... Jamen, så må vi jo bare lærer at sejle en sejlbåd eller Monohull, som den hedder på sejlersprog.


Som om, det på nuværende tidspunkt, ikke er indviklet nok at lære at sejle. Så har De - sejlerne - også opfundet deres helt eget sprog.




EKSEMPELVIS:

Styrbord er altid HØJRE SIDE af båden OG

Bagbord er VENSTRE SIDE af båden når du vender mod bådens stævn.

Den er egentligt let nok....!

MEN - altså kun- når du vender mod bådens naturlige sejlretning.

Mon det så hedder noget andet når man sejler baglæns?

Men på engelsk hedder det ikke Styrbord og Bagbord - MEN - Starboard (logisk nok) og Port.



Jeg kan ikke finde nok ord, der kan udtrykke, hvor stor min taknemmelighed er for at, vores Skipper Alex er en mand lavet af tålmod - det sættes i den grad sat på prøve, når vi landkrabber, som vi er, Står Til Søs.


I morgen Tirsdag skal vi have vores 1. reelle undervisningstime - OG vi GlÆdEr os!

Men inden da - må jeg vist hellere lige forbi Nymferne med en kvist timian og en bøn om deres nærvær og elskværdige støtte.


Så Stay Tuned og få små glimt af vores oplevelser, mens vi arbejder os op igennem de 4 certificeringer, det tager for at blive Skipper.


Skumsprøjt og vindblæsteknus

Helena


KIG ind forbi Instagram @flipflops_and_rainbows - OG få solskin på næsen - vi vil elske at have dig med ❤️

59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page