top of page

Når Middelhavets Melodi får Hjertet til at Synge - Billeder fra Dage på Havet

Opdateret: 16. jan. 2023


Det glimter så smukt i morgensolen - Middelhavet - og I lyset af denne smukke morgensol, begiver vi os lette om hjertet af sted mod endnu en dag, sammen med Alex ombord på EXANTAS.
Siden 1. November 2021 har vi en gang om ugen - været på havet sammen med hende.


Den måde at smelte sammen med naturen - er betagende - det er fantastisk og vi føler os SÅ Heldige og meget Taknemmelige for at, vi fandt Alex.

Det tog lidt tid - de første 3 mdr. vi var her på Cypern - skrev vi den ene mail efter den anden. Vi sendte SMS'er og ringede på alle de oplyste telefonnumre hjemmesiderne viste - UDEN HELD.

Frustrationerne voksede sammen med irritationen og vi var lige..... VED.... AT.... OPGIVE.....


En aften sidder vi på Facebook - da en annonce popper op i hovederne på os. LEARN TO SAIL WITH THE AMERICAN SAILING ASSOCIATION - We have 400+ locations World Wide.

Vi klikker straks ind på deres FACEBOOK side OG finder ud af.... AT.... Skal du i kontakt med firmaer og private personer her på CYPERN - Så foregår det enter via: FACEBOOK - MESSENGER eller WHATSAPP.
Arrhhh - NU gi'r det mening.

I Larnaca Marina ligger EXANTAS. Hun er en 42 fod Jeanneau Mono hull og har i de sidste 25 år fungeret, som et undervisningsskib. Hun har sammen med SKIPPER Alex lært lokale og folk fra hele verden, at sejle.


I december 2021 - under vild jubel - bestod vi Certifikat nr. 1. Vi var mildest talte ikke til at skyde igennem af stolthed. I sidste uge var vi til eksamen igen - OG - under samme vilde jubel scener bestod vi Certifikat nr. 2.


VI har læst og studeret - studeret og læst også LÆST IGEN - Kløet os i Nakken og kigget forvirret på hinanden og spurgt: "Forstår Du noget af det her?"

Vi har drukket spandevis af te og kaffe, samt indtaget uhyggelige mængder af MÜSLIBAR og tørre KIKS.

Når jeg SÅ sidder her, og tænker tilbage på de første sejlerlektioner - hvor mit hoved, efterfølgende, mere mindede om over kogt havregrød OG til i dag - Hvor Alex kan stille et spørgsmål eller give en kommando - OGSÅ ved jeg/vi faktisk HVAD DET BETYDER

Er Jeg Nu Lidt Stolt Af Mig Selv & Min Kære Familie 💪🏼💪🏼💪🏼


I skrivende stund er vi i gang med vores tredje OG sidste Certifikat. Hvilket også betyder at, vores sidste dage ombord på EXANTAS sammen med Skipper Alex er begyndt - SÅ inden jeg går i fuldstændig sentimentalt selvsving.


Inviteres DU hermed ombord på EXANTAS og en tur på Middelhavets smukke glimtende bølger.

Når vi er på Havet - har vi skiftevis ansvaret for sejladsen. Koncentrationen er i TOP - for der er mange ting, at holde styr på. Vinden er din bedste ven - MEN vinden kan også, være drillesyg og, vise sig fra sin lumske side ved PLUDSELIG, at puste sig op og blæse båden afsted.


At vinden er legesyg det har vi lært. For bedst som vi, i høj fart, svæver over de skumhvide bølger, ændre den kurs eller så bliver den sur og gemmer sig.


CYPERN er Middelhavets tredje største Ø og ligger i sit eget lille smørhul.

Men hvor kommer man egentligt hen, hvis "Kursen er sat stik Øst" eller 45 grader Nord og kan man overhovedet det...?

Bevæbnet med blyant - viskelæder - lineal og søkort, har vi målt, regnet og talt breddegrader og længdegrader. Vi har regnet ud, hvor lang tid det vil tage at sejle til Det græske Øhav - Israel og Egypten. Det er overraskende længe!



Personligt kender jeg til NOGLE, der synes flyveturen hjem til Danmark, på 4 timer, er længe. Så der blev gjort STORE øjne - da DE NOGLE fandt ud af, at sejle til RHODOS i Det græske Øhav - ville tage 24 timer NON STOP.


MEN - Når Middelhavets Melodi får Hjertet til at Synge - HVAD betyder det så?

AF Hjertet TAK for du læste med hele vejen - Vi ses igen næste MANDAG.


I mellemtiden kan du:

Find & Følg med på:

Pinterest @Helena Hjortshøj

Instagram @flipflops_and_rainbows

Instagram @hotte_kokke

Facebook @flipflopsandrainbows


Mange Kærlige hilsner

Helena Hjortshøj


55 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page