top of page

Når Hjemme Skoleklokken Ringer ind 📚🖍

Opdateret: 16. jan. 2023

Edwards hjemmeskole undervisning i denne periode omhandler "Den Danske Kongerække"

På bedste Steiner Manér formidles Edwards undervisning gennem en fortælling.

Da - Jeg lægger stor vægt på de færdigheder det giver ved, at kunne lytte til en fortælling og efterfølgende, at udtrykke den med sine egne ord og de indre billeder fortællingen giver.

I denne periode bruger han Blyant og farveblyant til at gengive de forskellige udtryksformer.


Tegningerne her af De Danske Konger og lidt senere Dronninger er tegnet med inspiration fra den sjove og meget informative bog:

KONGERÆKKEN FORFRA & BAGFRA skrevet af Morten Ingemann & Bent Falbert

DET HELE STARTEDE HELT TILBAGE I ÅR 910


Indtil videre har vi været forbi:

  • Gorm den Gamle - Er Den Danske Kongerækkes stamfar til hele denne tusindårige lange række af Konger og 2 Dronninger. Han blev født i ca. år 910 & Dødede i ca. år 958. Han var gift med Thyra og til ære for hende rejste han et en runesten ved Jelling.


  • Harald Blåtand - Ingen ved HVORFOR Harald fik tilnavnet Blåtand? Han er søn af Gorm den Gamle og Dronning Thyra. Det var Harald Blåtand der gjorde Danerne kristne og oprettede Bispegårde i Ribe - Aarhus og Slesvig. Han byggede en Kirke i Jelling. Harald Blåtand omkom i krig og hans lig blev bragt til Roskilde og begravet i en Kirke - hvor Roskilde Domkirke ligger i dag.


  • Svend Tveskæg - Var søn af Harald Blåtand. Hans regeringstid var kun ganske kort - 4 år - og han dødede i år 1014. Svend Tveskæg var også den første Konge, der fik sit Navn og Billede på mønter. Han var grådig og det meste af hans liv, brugte han på at plyndre og myrde - Hans motto var: "Vil I betale frivilligt eller skal vi tage selv?!"



  • Harald d. 2. eller Harald den Hemmelige - Der findes ikke så meget information omkring Harald d. 2. Det er derfor omtales han ofte, som Harald den Hemmelige. Han var søn af Svend Tveskæg og Gunhild og var Konge af Danmark i en kort årrække. Hans Lillebror Knud den Store drog med faderen til England, hvor han efterfølgende var Konge - indtil han fik den idé at han også ville være Konge af Danmark. Det afviste Harald d. 2. Til gengæld hjælper han sin bror med at samle en Hær og en Flåde, så de sammen kunne tage på tugt. Harald d. 2. blev aldrig gift og fik ingen børn.


  • Knud den Store - Han blev født i år 995 og afgik ved døden i år 1035. Han fik det prangende navn på grund af hans evne til at bygge imperier. I en årrække havde han herredømmet over: Danmark - England - Skotland - den sydlige del af Norge og Sydvestsverige. Knud den Store havde også forstand på penge - for de væltede ind i hans store pengekasse. Han giftede sig 2 gange. Hans første hustru hed Emma og de var sammen i 15 år. Senere giftede han sig med sin elskerinde Ælgify fra Northampton og sammen fik de sønnerne: Svend & Harald Harefod.


  • Knud 3. Hardeknud - 1035 til 1042 - Hardeknud overtog IKKE det store Kongerige efter Knud den Store, da Norge rev sig løs. Han kunne ikke selv flygte og det benyttede Hardeknuds halvbror Harald Harefod sig af og tog tronen i England. Da Harefod dødede i år 1040 tog Hardeknud springet - og lod sig krone i England. I mellemtiden angreb Magnus den Gode Danmark og udnævnte sig selv til konge. Hardeknud dødede - under et bryllup - af et hjertestop i 1042. Han forblev ugift og fik ingen børn.





  • Magnus den Gode - som Han ser ud i bogen og herefter Edwards gengivelse. Magnus den Gode blev KUN 23 år gammel. Han blev heller aldrig gift eller fik børn. Tilnavnet "DEN GODE" fik Magnus under et slag mod Venderne ved Lyrskov Hede i Slesvig. Mange af sine kampe havde Magnus den Gode mod sin ærkefjende SVEN 2. ESTRIDSEN - han vandt dog de fleste.




SVEN 2. ESTRIDSEN - Han var en Konge der ELSKEDE kvinder og han fik i alt 19 børn, hvor 5 af dem efterfølgende er blevet Konger. Han var Konge i 27 år og meget af sin tid brugte han på at udbrede kirstendommen i Danmark. Han inddelte Danmark i 8 bispestifter og byggede et hav af trækirker rundt om i landet. Han giftede sig med Gunhild - men måtte lade sig skille fordi kirken mente deres familierelation var for tæt.


Harald den 3.




Knud Den Hellige


Oluf Hunger


Erik Ejegod



INDLÆGGET HER VIL LØBENDE BLIVE OPDATERET - EFTERSOM VI FÅR OS ARBEJDET IGENNEM DEN LANGE RÆKKE AF KONGER & DRONNINGER!


Vi ses Edward & Helena 😘


KIG ind forbi Instagram @flipflops_and_rainbows - OG få solskin på næsen - vi vil elske at have dig med ❤️


17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page