top of page

Sejler'sk - Når De Små Grå Udfordres...

Opdateret: 16. mar. 2022

"Learning To Sail Is Just The Beginning"


Det er de indledende ord i vores undervisningsbog - ret romantisk ikk'? OG.... Du har sikkert også set opslaget på Facebook, hvor vi kåde af dagens eksamensresultet stolte pralede med 98 rigtige besvarelser ud af 100 spørgsmål...

MEN....

Inden vi nåede dertil - altså den overstadige glæde - vil jeg her hudløst ærligt indrømme at vejen dertil IKKE var uden brug af hele følelsesregistret. Jeg har nævnt det før - det at snakke "Sejler'sk" er, til tider, ligeså indviklet og kan sammenlignes med et kodesprog, der Kun bruger konsonanter.


Lad mig give dig et par eksempler:


På en båd er der rigtig mange Reb - men et Reb hedder ikke et Reb eller a Rope - men Lines - også alligevel ikke - for det kommer også helt an på, Hvor og Hvordan det bruges!

Eksempelvis - Når vi på vores undervisningsbåd hejser storsejlet - hvilket gør vi manuelt - trækker vi i det reb - line, der kaldes for OUThaul. MEN.... Det hedder det KUN fordi, sejlet allerede er hejst og snoet om sig selv inde i masten - det vil sige vores sejl hedder et: "In Mast Furling Main"


Er du stadigvæk med....?


Et storsejl ligner en trekant.

Hvert hjørne af sejlet har et navn - og det har hver side også.

På sejlet er der små indikatorer - Telltails - der viser om du får det optimale ud af vinden - Alt efter hvor vinden kommer fra kan du indstille dine sejl på 5 forskellige måder.


Det må vist være nok for i dag...!

De første par gange vi kom hjem fra vores - 5 timers lange Sejlerlektioner - gik vi direkte ind og tog en eftermiddagslur. Ingen af os sagde ret meget resten af dagen - for vi var fuldstændig ømme i hovederne af alle de - på det tidspunkt - uforståelige informationer.



Vi øvede og øvede.... Læste og læste for, at læse noget mere.... Vi trevlede YouTube igennem efter let forståelige videoer - og én dag begyndte vi lige så stille, at finde de manglende vokaler i Sejler'sk. Dem, der fik strømmen i ledningerne til, at løbe i den rigtige retning og enkelte lys i den kæmpemæssige sejlbåds - lysekrone kunne tændes.

Den følelse er U B E S K R I V E L I G.




Så... Når vi NU, en gang om ugen, hopper ombord på "Exantas" - kigger vi ikke længere på hinanden med tomme forvirrede øjne - uden anelse om, hvad vores Skipper Alexis siger eller spørger om...? Nope.... Fulde af selvtillid styrer vi hende elegant ud af havnen - finder vindretningen og får trimmet sejlene.... OG.... Det at svæve henover de glitrende bølger, mens vinden leger med mit hår er ligeså fantastisk som jeg drømte om...


Jeg ville lyve, hvis jeg sagde det ikke er vanedannende - FOR DET ER DET....!

Egentligt har jeg heller ikke længere brug for en eftermiddagslur - Men Hvem Kan Sige Nej Til MORFAR....?




"Learning To Sail Is Just The Beginning of Unforgettable Experiences"


TAK....! For du læste med.

De kærligste hilsner

Helena Hjortshøj


Find & Følg os på:

Instagram @flipflops_and_rainbows

Instagram @hotte_kokke

Facebook @flipflopsandrainbows


39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page