top of page

🌏 Min første SoLorejSe - RejSeblOg og StaRten på eVig RejSelyst

Opdateret: 29. sep. 2023


Jeg føler jeg er en væddeløbshest lige inden startskuddet lyder. Jeg står klar i boksen, og bare venter på at dørene springer op.


Jeg kan Smage Eventyret … Dufte de fjerne himmelstrøg … Jeg glæder mig ... Jeg glæder mig til igen, at begejstres af mødet mellem mennesker … og Jeg Drages af Nysgerrigheden …


Hele min krop spænder op. Jeg er klar - klar til at give den for fuld udblæsning og bare farer af sted.


... Endelig ... Endelig ... Endelig ... Endelig ...

Jeg har virkelig Stor Glædet mig til i dag. Dagen hvor jeg endelig, IGEN, kan invitere dig med indenfor i mit yndlingsunivers – Flip Flops and Rainbows.


NU ... SOM NOGET HELT NYT - KAN DU MED ET ENKELT KLIK, TILMELDE DIG MIT NYHEDSBREV OG FÅ SOLSKINNET OG ALLE FORTÆLLINGERNE DIREKTE I DIN INDBAKKE.


Du finder linket på forsiden.


Min første rejse blog

Jeg slæbte mig gennem min gymnasietid… Selvfølgelig deltog jeg i festerne og alt det øvrige ungdomshalløj – nogen vil måske jeg deltog lidt for meget, og at det netop var derfor jeg slæbte mig igennem gymnasiet… Men det er 30 år siden nu…


Jeg husker det alligevel, som var det i går frihedens vinger løftede mig højt op i luften. Da jeg stod, i mit fineste tøj, sammen med mine klassekammerater og vi kastede vores fine hvide huer mod den lyseblå junihimmel … Vi var unge og levende … Fulde af kærlighed til livet… Vi følte os Uovervindelige - hvem gør ikke det efter 3 års hårdt slid …?

Jeg kan huske at jeg tænkte ENDELIG …! Nu kan jeg ENDELIG komme ud at rejse.





1994 - En kold Decemberdag

Jeg lukker det sidste spænde på min rygsæk. Jeg tjekker min håndtaske igen, igen og igen. Det ligger der stadigvæk mit pas – min pung med australske dollars og et bundt rejsechecks. Jeg kan næsten ikke være i mig selv af bare spænding, og samtidig er jeg sitrende nervøs.


D. 25. december 1994 står jeg, ved check-in skranken, i Billund Lufthavn. Det er med rystende hænder jeg afleverer mit helt nye pas, sammen med min flybillet. Jeg skal, hele vejen, om på den anden side af jordkloden – til Australien – helt alene…!





Det var en 10. måneders oplevelse for livet og startskuddet til min FØRSTE rejse blog. I hånden skrev jeg lange, lange maleriske og detaljefyldte breve. På posthuset fik jeg dem fotokopieret og sammen med de fremkaldte billeder, jeg havde hentet hos fotohandleren, blev det hele sirligt, med en ekstra kærlig og personlig hilsen, foldet og lagt i en klassisk AIR-mail kuvert med chevronkant og tilhørende frimærke, jeg nøje havde udvalgt.


Lykkelig afleverede jeg de tykke kuverter til det supersøde og meget hjælpsomme personale på posthuset. Så mens de sørgede for at fortællingerne fik vinger, og blev båret at de lune australske vinde mod Nord.

Tog jeg på nye eventyr.


Mit første fantastiske besøg i Australien, er sidenhen blevet til mange flere, glædelige og mindeværdige, gensyn. Og Ja ... Jeg ELSKER bare ALT ved Australien.





Et gennemgående tema for mine rejser, er lysten til at dele mine oplevelser.


I 1998 satte vi en kæp i hamsterhjulet og rejste rundt i Mellemøsten i ét helt år.


Dengang var min rejseblog artikler jeg sendte hjem til vores lokale avis. Det var samtidig også første gang, jeg skulle danne venskab med en 13 kilo tung bærbar computer, og et ustabilt internet fra en Internetcafé.


Jeg kan love dig for, at her kom min tålmodighed på prøve - der var ikke noget smart WIFI jeg kunne koble mig op på ... Men en kunstnerisk udformet kugle af ledninger, der skulle puttes ... og plottes ... og kobles for at komme på internetteret.


Når jeg den dag i dag genlæser artiklerne - suser jeg direkte tilbage til Cairo's kaos af en øredøvende koncert af dyttende bilhorn - til den helt specielle stank af råd og kloak, der hvirvlede omkring duften af røgelse. Til den lille sidegade, hvor vi mødte et ældre egyptisk ægtepar, der solgte os de absolut bedste falafler jeg nogensinde har smagt.


Når tankerne glider videre - kommer jeg til at smågrine for mig selv, når jeg mindes de 2 måneder vi boede på stranden i Aqaba i Jordan. Her lavede vi ikke andet end, at spise virkelig god mad - drikke masser af kolde lokale øl og dykke i det krystalklare vand lige foran vores "Soveværelse".

Det var pragtfuldt ...


Jeg må dog indrømme, som årene er gået har selv samme teknologi, gjort det en hel del lettere og hurtigere. Både, at holde kontakten med dem derhjemme, men også til dem, der er af sted.


... MEN ... Til trods for skrivekrampen, som evig ledsager. Skriver og sender jeg stadigvæk, den dag i dag, ufattelige mængder af postkort.


Indimellem får jeg lavet nogle af mine egne billeder om til postkort - det gør det lidt mere personligt, synes jeg.





Mit eget lille hjørne af internettet

I adskillige år – siden 2010, og ad flere omgange er jeg blevet opfordret til, at starte en Blog … At oprette mig en Instagramprofil og dele vores drømme og oplevelser der. Men det blev også kun derved.

Da vi, i sommeren 2021, slap Danmark og flyttede til Cypern, tænkte jeg ved mig selv… At Nu… Var det vist på tide at oprette den blog.


Med FlipFlops and Rainbows fik jeg mit eget lille hjørne af internettet.



Men stor glæde og entusiasme skrev – skrev – skrev jeg fra vores lille smørhul i Middelhavet … Om vores oplevelser … Maden … De skønne og livsgivende besøg vi fik hjemmefra.


Og hele tiden omtalte jeg FlipFlops and Rainbows, som en rejse blog. Internettet - Instagram - Facebook er et sandt mekka af storslåede, inspirerende og utrolig flotte rejse blogs. Jo, mere jeg fik studeret mine rejseblogskollegaer … Jo, mindre fandt jeg ud af at FlipFlops and Rainbows var en traditionel rejse blog …!


MEN HVAD VAR JEG SÅ …?!




Jeg er fra naturens side ikke skabt særlig struktureret. Jeg har UTROLiG mange notesbøger, hvor jeg nedfælder mine genialiteter.


Udfordringen, der indtræffer ved sådanne handlinger, er at jeg efterfølgende ikke har nogen anelse om hvor - hvad står skrevet. Med FlipFlops and Rainbows har jeg fået mig egen digitale rejsedagbog, hvor jeg dele min glæde ved at rejse.

Min taknemmelighed over, at kunne dele mine oplevelser med dig, som jeg ser og oplever dem.



For mig… Er nærværet i det skrevne ord en kærlighedserklæring. En kærlighedserklæring jeg håber DU, kære læser, vil bærer videre med dig ud i hverdagen og i livet.

Hvad kan du egentlig forvente ...?

Måske har du bemærket et nyt visuelt og mere personligt udtryk af forsiden…? Der er også ændret i Kategorierne og lidt selve Menu strukturen.


Indlæggene du vil modtage er længere og mere personlige … De vil indeholde langt flere af mine egne refleksioner – og indimellem, vil du kunne læse, en hilsen fra mit EventyrSlæng …


Som noget nyt vil du modtag digitale Postkort med mange flere billeder … Enkelte rejsetips og/eller rejseinspiration … OG … Min personlige favorit - En detaljeret beskrivelse, af de mennesker vi har mødt og møder, der på en eller anden måde har rørt os dybt. FOR ... Hvad er livet uden drømme ...?

Vi har brug for at drømme, og vi har brug for at hjælpe hinanden med at drømme. At inspirere hinanden med vores oplevelser og unikke fortællinger, det er der nærheden mellem mennesker opstår.


Hvad drømmer du om ...?



Endnu engang hjertelig velkommen indenfor ...!

Kærlige hilsner fra

Helena




Skriv ... Skriv ... Skriv ... Skriv ... Skriv ... Skriv

💫 ENDELIG ... Hvis du har lyst til at dele, dit bedste eller dit værste rejseminde, eller hvis du har ét eller flere spørgsmål 💫


Skriv meget gerne i kommentarsporet under det relevante blogindlæg - det vil være SÅ SKØNT at høre fra dig ...!



43 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page