top of page

Længslen efter det ukendte

Da Hr. H. C. Andersen selv bumlede af sted gennem Europa i 1840’erne, nedfældede han i sin notesbog: ” At rejse er at leve ” Det er sidenhen blevet nogle af de benyttede ord verden over.


... Selv kunne jeg ikke være mere enig med Hr. H.C. Andersen …

... At rejse er V I R K E L I G at leve – MEN – også at Lære …


Jeg tror på … Det at rejse IKKE kun skaber minder. Det kan hjælpe os med at forblive nysgerrige på hinanden og favne det ukendte. Når vi skubber os selv ud af vores Comfort Zone og lader nysgerrigheden lede os, vil vi opdage nye og unikke sider af os selv, og ikke mindst gøre os taknemmelige for skønheden i verden omkring os.


Indimellem tænker jeg at jeg har brug for at rejse ud i verden … Rejse ud for at komme til at længes hjem … Rejse ud for at udvide min horisont … Rejse ud for at blive taknemmelig for alle de goder og privilegier jeg har som dansker.





Et cirkustelt fyldt med små sprækker

11 år … I 11 år havde vi haft gæster i et væk... Vores fordør var nærmest skræddersyet til at, mennesker i eget tempo, kunne gå ind og ud. Nogle af vores gæster blev længe - faktisk op til flere dage og andre kiggede kortvarigt ind forbi.

DET VAR FANTASTISK - Og jeg følte jeg var den heldigste person i hele verden - FOR - jeg elsker når mit hjem føles, som et cirkustelt fyldt med små sprækker, hvor folk bare kryber og kravler ind og ud.



En nøgle der skifter hænder


... OG ....På denne smukke sommerdag i Juli, hvor solen kærligt skinner fra en dueblå himmel, står jeg med en nøgle i hånden. Den nøgle jeg, i 11 år, har brugt til at åbne og låse dørene i mit pragtfulde cirkustelt. Jeg knuger nøglen let, da … De nye ejere svinger ind i den nyanlagte indkørsel. Jeg kan mærke at selvom jeg glæder mig, og mit sigøjnerblod bruser, bliver jeg alligevel lidt øm indeni.


Beslutningen om, at sætte vores hus til salg og drage mod nye eventyr var ikke svær at træffe. Helt ærligt så tog den under 5 minutter. Men … Nu står jeg her og med raketfart strømmer minderne igennem mig … Minder om de venskaber, vi gennem 11 år skabte … Alle Fødselsdagene … Jule- og Nytårsaftner for fuld udblæsning … Gade- og grillfester … Have-plante-bytte-dage og de store skåle fyldt med hjemmedyrkede rubinrøde jordbær, vi i rå mængder indtog på terrassen ... Det var VIDUNDERLIGT ...!





Måske strejfer tanken dig … Hvorfor …?! Hvorfor opgive den base, der igennem 11 år har giver dig alle disse smukke oplevelser og minder …? Hvorfor sælge alt du ejer for, at rejse ud i verden …? Hvor ved du fra du vil trives … Om dine børn vil trives … Er det ikke en egoistisk handling …?


Jo ... Sådan kan du godt tænke ... MEN ... Vi har gjort det en del gange før, og det er ligesom dem vi er - umættelige på livets eventyr.







Du store vide verden

Vi tog adskillige beslutninger om, hvor vi gerne ville opleve hverdagens nye eventyr. Vi talte længe og drømte om MANGE forskellige lande - bare for lige at nævne et par stykker af dem vi var mest interesseret i: Thailand - Bahamas - Barbados og den amerikanske stat Florida.


.... MEN.... Corona Pandemien satte - desværre - en stopper for vores drømmedestinationer. Hele tiden måtte vi ændre planen. Ændringerne gjorde vores venner og ikke mindst vores familie forvirrede - og ærligt.... Jeg blev temmelig frustreret.

Det eneste, vi med sikkerhed vidste - var – at vi havde et brændende ønske om at få genopfrisket vores PADI dykkercertifikater og lært at sejle en katamaran.

Det var søgeordene jeg igen - igen tastede i Google - Dykkercertifikat og Sejlerskole for Katamaran, men denne gang tilføjede jeg et nyt ord >> indenfor Europa >> få sekunder senere kom, der et hav af muligheder frem...


Ha..Ha.. Her må du gerne slå dig på låret af grin - det gjorde jeg selv, da jeg fandt ud af at, jeg faktisk var lidt sjov. OG lige her - bliver det hele kun sjovere, hvis du kunne se mine børns himmelvendte øjne.... Ha…Ha…

Jeg tjekkede og tjekkede – for så lige at dobbelttjekke igen og igen. Denne gang var der bare ingenting, der satte en kæp i hjulet for vores eventyrplaner. Vi kiggede på hinanden kunne mærke at, endelig kunne vi give efter og lade glæden og begejstringen smelte sammen i en jubeldans....


Valget blev.... Her skal du fornemme lyden af en trommehvirvel ....

Den græske side af Middelhavets smørhul C Y P E R N.


🌴🌏✨🇨🇾☀️🌿🌴🌏🇨🇾☀️🌿🌴🌏🍀✨🇨🇾☀️🌿🌴🌏🍀✨🇨🇾☀️🇨🇾☀️🌏🌴🇨🇾🌴🌏☀️🍀🇨🇾🌏🌴🇨🇾☀️🌴🌱🌏


Surf gerne lidt rundt på bloggen og LÆS ELLER GENLÆS nogle af vores skønne oplevelser. For jeg si'r dig ... Dem har vi haft mange af ...!


På glædeligt gensyn

Helena




22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page