top of page

Fra Hamsterhjul til TøffeTid

Opdateret: 16. jan. 2023

T Ø F F E T I D....!

Fantastisk ord synes du ikk'...?

Jeg E L S K E R det og under den cypriotiske sol og palmernes blide vinde - har jeg fundet ud af, at jeg er utrolig god til at T Ø F F E.

JA - Faktisk SÅ god at jeg brude være selvskrevet til en medalje i GULD!

MEN.... Det var faktisk også den grundlæggende tanke da beslutningen om, at skifte DANMARK ud med CYPERN - for en tid.

Jeg husker tydeligt da jeg blev Mor for første gang - for nu lidt over 18 år siden - noget af det første min mor sagde til mig: var "HUSK at tøffe!". Dengang anede jeg intet om, hvad det skulle betyde - men som William voksede til og Yasmin så dagens lys, begyndte ordene at give mere og mere mening.

I dag vil jeg mene - DET MÅ være de 3 smukkeste ord vi kan sige til hinanden - HUSK AT TØFFE!

"MEN laver I da slet ikke noget...? Hvad får I egentligt tiden til at gå med...?" Det spørgsmål har jeg modtaget mange gange. OG når Du nu er så sød at spørge - tænkte jeg Du skulle have et svar.


Lad mig starte med at sige at, det langsomme sydeuropæiske tempo passer os - ISÆR Mig - ufattelig godt. SELVOM - Der er sådan en lidt Sommerferiestemning over dagene, har vi alle noget vi fordyber os i, hver især, MEN hverdagen byder også på smukke oplevelser som:

  • Vores daglig kugle italiensk is

  • Det daglige besøg hos vores yndlings bager efter Kaffe og et stykke af den uimodståelige Baklava - jeg har før nævnt det udvidede taljemål - Det holder stadigt....!

  • Vores gåtur i vandkanten mens bølgerne - Kærligt - dog stadigvæk køligt ruller i land og omfavner vores bare tæer. Det er så FORTRYLLENDE


E D W A R D og jeg går i skole sammen 2-3 timer hver dag

Vores skoledag starter ikke på et bestemt tidspunkt - for han skal lige vågne først og igennem dagens faste ritualer før han er klar. IMENS snupper jeg bare en ekstra kop kaffe og fortabes i udsigten fra vores altan.

Vi har lige færdiggjort fortællingerne om de 12 mest kendte guder og gudinder i "Den Græske Mytologi" SÅ i denne periodes Hjemmeskoleundervisningen har vi kastet os over "Den Danske Kongerække"


KLIK gerne ind forbi indlægget " Når Hjemme Skoleklokken Ringer ind 📚🖍" for at se Edwards fine og finurlige tegninger af De Danske Konger. Indlægget vil løbende blive opdateret - jo længere vi bevæger os op gennem rækken af Konger & Dronninger.


I Dansk- og Matematikundervisningen tager vi udgangspunkt i Forlaget Vektor's materiale. Derudover bruger han tid på DUOLINGO og NGO-projektet KHAN Academy til ekstra matematik.

Edward VAR egentligt også i gang med et KÆMPE strikkeprojekt i form et tæppe af små huse - men pga. krise i byggeribranchen - er det midlertidigt sat på pause 😅😂🤣



W I L L I A M har kastet sig over Psykologi som enkeltfag på en Online HF. Det åbner op for mange eksistentielle samtaler. De giver et blik på den verden og de dilemmaer OM hvordan opnår vi vores mål så vi, som mennesket kan blive til "noget" og på den måde føler vi kan være os selv. Jeg godt kan løfte sløret for at, vi ikke altid mener det samme. OG heldigvis for det!

Sideløbende med det arbejder han 25 timer om ugen for hans Far.





Y A S M I N

ER den vildeste sprog Nørd. Hun nørder Fransk og Arabisk - samt læser en krimi - på engelsk - om ugen.


Når hun skal have en pause fra bogstaverne - følger hun et Online Matematikkursus.


Hun arbejder - ligesom William - også for hendes Far.







ÈN gang om ugen smelter vi sammen med MiddelHavet og EXANTAS under kyndig vejledning af vores skipper Alex.


Læs eller Genlæs: "Når Middelhavets Melodi får Hjertet til at Synge - Billeder fra Dage på Havet"


Selvom jeg med tristhed i hjertet må fortælle at, vi IKKE har været på havet i en og en halv måned - da solen og temperaturen har været på ferie og her har været så ufattelig koldt. UF!

Samtidig med det - har det blæst fra en retning, der gjorde det umuligt at få EXANTAS ud af havnen.




NU tænker du sikkert - MEN tøffetid handler det ikke om at lave I N G E N T I N G?!

OG JO - det vil jeg også give dig ret i - MEN Tøffetid i vores sydeuropæiske hverdagstrummerum handler også om, at gøre det og bruge tid på lige præcis det, der får vores hjerte til at spille sin yndlingsmelodi.

Jeg siger dig DET er vanedannende!

Jeg vil herfra mit skønne sofahjørne med store bløde puder ønske dig & dine en dejlig og nærværende PÅSKE - med god tid til det, der betyder mest for dig.


Mange kærlige hilsner og tanker svøbt i et varmt KRAM

Helena ❤️


KIG ind forbi Instagram @flipflops_and_rainbows - OG få solskin på næsen - vi vil elske at have dig med ❤️













56 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page