top of page

💙 Den Blå Stribe i Nicosia - Cyperns charmerende hovedstad

Opdateret: 2. feb. 2023

Bussen vugger søvndyssende fra side til side. Vi er ikke engang nået ud af Larnaca, før 3 ud af de 4 unge mennesker jeg følges med sover. Jeg kigger mig omkring og nyder faktisk lidt at, bussen for en gangs skyld ikke er overfyldt.


Det er tredje gang indenfor 14 dage, jeg sidder lige netop i denne InterCity bus fra Larnaca med retning mod Nicosia.


Nicosia er Cyperns smukke hovedstad.


Med sin Insta-værdige charme tiltrækker de små krøllede og brostensbelagte gader turister fra hele verden. Charmerende Caféer, rustikke Restauranter og farvestrålende souvenirbutikker ligger lokkende side om side, og du skal være meget standhaftig for ikke, at lade den ene Euroseddel efter den anden velvilligt forlade din pung.


Her taler jeg med en vis erfaring...!


Nicosia er også den sidste by i Europa, der er delt.


På den ene side - den sydlige del tilhører den græsk-cypriotiske befolkningen. Den anden side tilhører befolkningen af Den tyrkiske Republik Nordcypern.


Den nordlige del af Cypern bliver ofte overset, fordi den ikke er officielt anerkendt af andre lande end Tyrkiet, hvilket gør at mange turister antager, det ikke er sikkert at krydse grænsen.



Vi har igen fået dejligt besøg fra Danmark.


Denne gang af Yasmins veninde Liv. Formålet med dagens busturen til Nicosia er endnu engang, at krydse grænsen til den tyrkiske side.


Vi benytter os af Ledra Street Crossing Point, den ligger for enden af den største gågade.


Køen er lang og vi følger tålmodigt den lange slange af turister, der begejstret taler højt på alverdens sprog.


Endelig!


Efter en halv time bliver det vores tur til, at fremvise det rødbedefarvede pas og Bum Bum - så står vi lige midt i bazar lignende butikker, og hele vejen omkring os er storsmilende sælgere parate til, at tømme vores pung og sælge os ALT mellem himmel og jord.



MEN.... Vi er ikke taget til den tyrkiske side for at shoppe.

Dagens mission er at følge: "The Walled Walk of Nicosia."


Med det samme du har krydset grænsen opdager du, en tyk blåmalet stribe, på jorden.


Det er din Ledestjerne og den vil tage dig forbi nogle af de vigtigske kulturelle attraktioner den nordlige del af Nicosia kan byde på.


MARK MY WORDS ! Det er også lidt af en Hjernevrider


Indimellem forsvinder Den Blå Stribe fuldstændig og det er nu helt op til dig selv, hvilken af de to mulige veje du vælger.

Vi var ude for det et par gange, og jeg tror faktisk også vi valgte den forkerte vej begge gange.



Kontrasten, fra Syd til Nord, er virkelig stor og den følger troligt dig hele vejen. Når du kigger på bygningerne med Nordeuropæiske øjne - kan du godt blive overrasket over, hvordan den tyrkiske del af befolkningen bor.



I en lille sidegade fik vi øje på Den blå Stribe igen, og vi fulgte den tilbage til grænseovergangen.


Inden vi krydsede tilbage til Syd, satte vi os og STORNØD de tyrkiske delikatesser. Deres form for Tyrkisk Delight, er en smukt symfoni indrammet med ristede nødder. Dine smagsløg rammes på en helt ny og meget vanedannende måde.


Nicosia ER bare en virkelig fed by og vi giver den hermed vores varmeste anbefalinger og til dig, der måske sidder og overvejer, hvad du skal i efterårsferien...?

Kan vi kun sige i kor: "JUST GO!"



Af hjertet TAK for du læste med...!

Kærlige hilsner fra

Helena 😘


Eventyret fortsætter på Instagram ❤️ @flipflops_and_rainbows

93 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page