top of page

Inspitation: 🌴🇨🇾🌴 CYPERN - Middelhavets oversete Perle 🌴🇨🇾 Del. 1

Opdateret: 20. jan. 2023

Velkommen indenfor til denne uges hilsen fra vores smørhul i Middelhavet.

Jeg vil i samme anledning TAKKE...! For Din interesse og ALLE de mange fantastiske spørgsmål Du sender mig omkring CYPERN. OG JA... Jeg mener virkelig at Cypern er Middelhavets oversete Perle.



I 1999 besøgte jeg selv Cypern for første gang og blev også den gang forelsket.

Det siger måske IKKE så meget om Cypern - men mere om mig - da jeg lynhurtigt bliver virkelig begejstret og føler mig hjemme i de lande og steder jeg har været SÅ heldig at besøge.


I denne uge går der også lidt sælger i mig - da jeg vil forsøge på bedste Sælger Helge facon at overbevise dig om at sætte Cypern på din Hitliste som en fremtidig ferie destination. Lad lommepengene varer lidt længere - FOR her er OGSÅ masser af mulighed for GRATIS oplevelser.


Her kommer VORES bud på oplevelser vi synes er forrygende. Vi begynder selvfølge i vores hood LARNACA.


Church of Agios Lazaros - Er Larnacas største og mest velbesøgte seværdighed.


Hvilket vi forstår til fulde!

Midt på byens hyggelige torv ligger Denne storslåede og smukke stenkirke Agios Lazaros, der blev opført i det 9. århundrede. Når du træder indenfor taber du mildest talt pusten. Ortodokse Kirker er bare utrolig smukke og denne er ingen undtagelse.

Sæt dig endelig - lad blikket blive forkælet, mens SJÆLEN falder til ro i skønhed og bliv ligeså længe du har lyst!


ENTRE - gratis


Skulle mønterne alligevel brænde lidt i lommen - Så for tvivl ikke - For Lige ved siden af Kirken ligger, der en kirke-sponsoreret butik, hvor du kan købe alle former for religiøse genstande.


Strandpromenadens Perle Athens Avenue



JA - Selv i december var Athens Avenue vidunderligt...Hvad så med om sommeren? Kan du forestille dig ?

Jeg ved godt - jeg har nævnt - Athens Avenue - et utal af gange før...! MEN.... Her kan du mærke, hvordan den langsomme sydeuropæiske puls med en elegant lethed får dig helt ned i tempo.

De høje slanke palmer, der står på begge sider af promenaden, blev plantet helt tilbage i 1920'erne og de får passagen til at emme af romantik.


Sæt dig roligt ned på en af de mange opstillede bænke, herfra kan du nyde en kølig forfriskning eller - måske bruge € 1,- på - at forkæle din gane med en af mange smagsvarianter, indenfor uimodståelig is.


Krystalklart vand og endeløse smukke badestrande gør det fuldstændigt uimodståeligt IKKE at smide FlipFlops'ne og slentre en tur i vandkanten - Du vil blive afhængig af det...!


På den sydøstlige del af CYPERN ligger et velkendt turistmål AGIA NAPA. Her vil vores anbefalinger helt klart være:


Allerede ved indgangen møder - Agia Napa Sculpture & Cactus Park - dig med sin imponerende panoramaudsigt over det glitrende blå Middelhav.


På en kuperet skråning står skulpturerne, udformet som mytologiske dyr og antikke Guder, der er skabt af 50 billedhugger fra hele verden. Parken skulle eftersigne også byde på en bred vifte af Middelhavsplanter - Sukkulenter og Kaktusvarianter.


Rundt om i hele parken er bænke rundhåndet placeret - hvorfra du behageligt kan sidde og nyde de moderne og klassiske udførte værker eller lade dig opsluge af den smukke udsigt under den strålende sol.

Parken er åben fra Solopgang til Solnedgang og der er GRATIS ENTRE

Fortsætter du lidt længere henad den imponerende sydøstlige kyst kommer du til


Den betagende Cape Greco National Park. Det er uden tvivl, et af de mere fascinerende områder at udforske på øen.

Du behøver ikke være vant til at vandre. Forskellige afmærkede naturstier, af forskellige sværhedsgrader, vil lede dig rundt på de forrevne og ujævne klipper. Middelhavets blide vinde og en spektakulær udsigt vil gøre dig følgeskab hele vejen rundt.


Flora & Fauna på Cape Greco fuldstændig unikt. Sæt gerne tempoet helt ned og Forkæl dig selv og dine øjne med de omkring 400 forskellige arter af planter - buske og træer, hvor omkring et dusin af dem anses for at være ekstremt sjældne.


FORTVIVL IKKE hele vejen rundt - om du så kravler op ad eller ned - inviterer adskillige bænke, dig til at få det bedste ud af Cape Greco's betagende og fantastiske skønhed. Du skal blot læne dig tilbage, og se ud over Middelhavets og lade dig fascineres af den storslåede udsigt.



NICOSIA er verdens sidste delte Hovedstad og en virkelig spændende by at besøge.

Her finder du utrolig mange hippe og insta venlige caféer - Restauranter hvor maden er yderst velsmagende, så du bare må slikke tallerkenen - gode shoppe muligheder også har du - lige midt i byen - mulighed for at krydse grænsen til Tyrkiet.


Du kan også finde din indre opdagelsesrejsende frem og fortabe dig i en gåtur i " THE GREEN LINE's " snoede gader. HUSK dit kamera for der, gemmer sig nogle fantastiske fede motiver i de forfaldne bygninger.



HVAD ER THE GREEN LINE...?

Den grønne linje er FN's bufferzone, den strækker sig fra den ene ende af øen til den anden og marker grænsen mellem den græske og den tyrkiske side. Den grønne linje er opkaldt efter Den Grønne Blyant generalmajoren - på daværende tidspunkt - brugte til at tegne stregen på kortet med.



ALTSÅ....

Jeg kunne jo fortsætte med at gøre reklame for Cypern. OG - når jeg kigger på den lange liste af gode - spændende og Gratis oplevelser, der ligger her ved siden af mig på bordet - tænker jeg at reklamesøjlen måske heller må fortsættes i et andet indlæg.


TAK for din interesse for Cypern og TAK for du læste med.

NU vil jeg fylde min kaffekop og sætte mig på altanen. Herfra vil jeg nyde den uovertruffen udsigt over Middelhavet, mens jeg i tankerne sende solstråler din vej ☀️☀️☀️☀️


KÆMPESTORT MandagsKram

Helena



KIG også ind forbi Instagram @flipflops_and_rainbows - for solstrejf og mange flere glimt af vores oplevelser.

89 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page